Our memento

Atrament Books startades av en familj med professionell bakgrund inom affärsutveckling, marknadsföring, print och bokdesign. En del av det arbetet är ganska framtidsorienterat och det kan gå snabbt i svängarna. Kanske var det därför vi hade en önskan om något eget, påtagligt och varaktigt. Gärna något som också förenade intresset för kultur med natur och respekt för jordens resurser.

För många år sedan gick vi en bokbinderikurs tillsammans, och sedan dess har vi delat en fascination för hantverket bakom fina böcker. På kursen fick vi göra egna anteckningsböcker och prägla våra namn på omslagen. Böckerna kom att användas väl, och sparades sedan som kära minnen. Ingen av oss kunde kasta bort dem!

Många år senare kom minnet plötsligt till liv. Först som en vag tanke, ett par idéer som vi bollade med för skojs skull. Men när vi väl börjat konkretisera tanken kunde vi inte hejda oss! Och eftersom vi gillar att arbeta tillsammans, älskar böcker i allmänhet och har användbara erfarenheter i bagaget – varför inte prova?

Idag drivs Atrament Books främst av Pernilla Ottenfelt Eliasson medan resten av familjen hejar på och kommer med smart input. Sedan årsskiftet 2023/24 finns Atrament Studio med showroom i härliga Mellbystrand, endast ett stenkast från stranden och havet. En perfekt plats där vi får inspiration att utveckla vårt koncept och hitta flow. Our memento!