Atrament Books-familjen

Bakom Atrament Books finns en familj med professionell bakgrund inom affärsutveckling, marknadsföring och bokdesign. Mycket av det arbetet är digitalt och ganska framtidsorienterat, och kanske var det därför vi båda hade en önskan om något mer "hands on", påtagligt och varaktigt. Gärna något som också förenade intresset för kultur med den svenska naturen och respekt för jordens resurser.

För många år sedan gick vi en bokbinderikurs tillsammans, och sedan dess delar vi en fascination för hantverket bakom fina böcker. På kursen fick vi göra egna anteckningsböcker och prägla våra namn på omslagen. Böckerna kom att användas väl, och sparades sedan som kära minnen. Ingen av oss kunde kasta bort dem!

Många år senare kom minnet plötsligt till liv. Först som en vag tanke, ett par idéer som vi bollade med för skojs skull. Men när vi väl börjat konkretisera tanken kunde vi inte hejda oss! Och eftersom vi båda gillar att arbeta tillsammans, älskar böcker i allmänhet och har användbara erfarenheter från tryckeriverksamheten i bagaget – varför inte prova?

Sagt och gjort. Här är vi nu, med våra helt egna anteckningsböcker och det gemensamma namnet Atrament Books på omslaget!

Pernilla Ottenfelt Eliasson

Grafisk formgivare, kulturvetare och entreprenör. Driver Atrament Books för klimatsmarta anteckningsböcker och kreativt skrivande

Pernilla på LinkedIn

Peggy Flodin

Driven och entusiastisk säljare med förkärlek till marknadsföring och entreprenörskap

Peggy på LinkedIn